Zona verde

Zona verde din Targu-Jiu este fantastica. A fost o strada pe care se circula pietonal, strajuita de cladiri vechi cu magazine, carciumi si simigerii care dadeau in strada. Este locul unde, copil fiind, am mancat in public prima mea mamaliguta calda cu smantana. Tata facea cinste. Este locul unde ani mai tarziu, mancam placinta cu branza atunci cand chiuleam de la scoala (oops, asta nu trebuia sa o spun).





In timp, multe din cladirile vechi au fost daramate si au aparut blocuri. Insa strada a ramas circulabila exclusiv pietonal. Astazi este superba. Spatii verzi, fantani arteziene, banci de odihna, toate intr-un design superb. Stiu ca sunt si nemultumiti, insa mie imi place. Si nu sunt singurul.



Acum, pe canicula asta, este cea mai aglomerata zona. Deopotriva copii, tineri, adulti si pensionari. Mai toate bancile sunt ocupate; cele aflate in soare sunt libere, nimeni nu are curajul sa se aseze pe ele. Cand nici o banca aflata la umbra nu mai este libera, scarile magazinelor sunt luate cu asalt:



Multi circula in lungul si in latul aleilor. A face poze este deranjant si pentru fotograful amator, si pentru trecator care, din politete, este nevoit sa iuteasca pasul.



Este umbra, racoare de la fantani, portiuni cu soare pentru cui ii place caldura. Seara, cand aerul este si mai placut, sunt si mai multi oameni afara.



As zice ca este o zona mai populara decat Parcul Central. Si asta spune multe despre ce are de oferit aceasta zona verde. Pentru Targujienii plecati demult, constituie unul din motivele pentru o excursie rapida in weekend. Asa, pentru reimprospatare amintiri.



Simigerii exista inca, pe partea cu cladiri vechi, istorice, unde se poate consuma o pizza cu ciuperci, sau o placinta cu branza dulce si stafide. Desigur, oferta este mult mai bogata, cu meniuri la dispozitia clientului.



Locuri de taifas pe timp de canicula.


La final, adu-ti aminte si de porumbeii din centru. Nu le strica doua-trei firimituri.


Nota: Ideea de articol mi-a venit mult mai tarziu, dupa ce am parasit zona... voi completa altadata cu restul de poze.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS V

5 seturi de retete pentru Ricoh III/IIIx

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS IV