Echipament DSLR ieftin

Pentru multi din cei pasionati de fotografie care doresc sa intre in mediul comercial insa nu dispun de un buget generos, exista solutii relativ ieftine[1], suficiente pentru a oferi minimul necesar in fotografia comerciala. Adica minimul de calitate pentru ca o fotografie sa poata fi tiparita in reviste, ziare, postere, calendare, fotografii pe hartie, etc.
Solutiile urmatoare se refera la fotografia generala (poze de strada, poze de grup, poze portret, monumente istorice, cladiri) si fotografia macro (poze flori, gandaci, obiecte mici, in special pentru calendare, postere si reviste).

Solutia Nikon

 

Aparatul de fotografiat:

 

Nikon D3200 este un aparat la care pretul a scazut mult si care ofera performante decente la un nivel profesional. Va asigura calitatea comerciala a fotografiilor dumneavoastra. Vine la pachet cu un obiectiv cu zoom optic de aproximativ 3x. Puteti incepe sa faceti poze comerciale si sa strangeti banii pentru lentilele de mai jos.

 Vezi detaliile tehnice

Lentila cu lungime focala fixa:

 

Este o lentila fixa, fara posibilitate de zoom (zoom-ul se face apropiindu-va sau departandu-va de subiect), cu distanta focala de 35mm. Ideala pentru fotografia generala, de grup si de portret. Are o claritate, un nivel de detaliu si bokeh excelente, la un pret avantajos. Nivelul de calitate este superior celui oferit de obiectivul cu care vine aparatul la pachet. Daca aceasta lentila va acopera toate nevoile, puteti vinde obiectivul zoom, pentru a amortiza din cheltuieli si pentru a strange bani pentru lentila de macro.

Vezi detaliile tehnice.


Lentila pentru fotografia macro:


Este o lentila cu distanta focala fixa, de 40mm. Este excelenta pentru fotografia florilor de aproape si a gandaceilor lenti, nesperiosi. De exemplu, omizile nu sunt o problema, insa se pot fotografia si fluturii (in special femelele dornice de imperechere, care vor confunda camera foto cu un pretendent). Avantajul extraordinar este ca o puteti folosi si ca lentila pentru fotografia de portret, scutind pretul pentru lentila fixa, daca asta este tot ceea ce fotografiati (macro si portret).


Vezi detaliile tehnice

Preturile de achizitie:


Pentru Diaspora recomand magazinul online Amazon, insa si pentru faptul ca daca faceti cumparaturi folosind link-urile de mai jos, ma ajutati fara sa platiti nimic in plus


 

Solutia Canon

 

Aparatul de fotografiat:

 

Este vorba de Canon Rebel T5, la un pret bun. Comparativ cu modelul Nikon, senzorul este de doar 18Mp insa este suficient pentru tiparituri mari. Vine cu un obiectiv zoom care permite folosirea aparatului pentru fotografia generala si de portret. Avantajul fata de Nikon este ca ofera un live view interactiv. Adica observati pe LCD toate modificarile de expunere, imaginea este actualizata in consecinta. Nu veti vedea asta la aparatul Nikon.

Vezi detaliile tehnice

 

 Lentila cu lungime focala fixa:

 

Din pacate, lentila cu focala fixa de 35mm de la Canon este prea scumpa. Asa ca vom apela la lentila de 24mm[2] (aceasta lungime focala ar trebui inclusa  si in solutia Nikon de mai sus, pentru ca se preteaza mai bine la fotografia de grup pe un senzor APS-C), care este si cea mai mica lentila de la Canon. Este un obiectiv cu diafragmă rapidă de f/2,8 care este perfectă pentru fotografia peisagistică, de călătorie şi documentară. Stabilizarea imaginii ajută în condiţii de iluminare redusă, iar USM AF focalizează rapid şi silenţios.. Pentru portret, va trebui sa va apropiati prea mult de subiect, sau investiti pentru lentila macro, care va permite sa faceti si portret.

Vezi detaliile tehnice

Lentila macro:

 


Canon are o lentila macro de 50mm, un pic cam scumpa, insa este cea mai buna solutie Canon pe care o cunosc.

Vezi detaliile tehnice


Preturile de achizitie:


Desigur, Amazon este un magazin online de referinta pentru Diaspora.Nota de subsol

[1] - ieftin in sensul ca este cel mai ieftin echipament DSLR care se poate achizitiona. Desigur, exista si solutii mai ieftine, cu aparate iesite din fabricatie care au un pret mic, pentru a putea fi lichidat stocul. Din pacate, nu veti beneficia de service de calitate pe termen lung.

[2] - de fapt, este o lentila mult mai potenta decat s-ar crede initial, insa necesita un articol separat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu