Bad focus

In marea majoritate a cazurilor, aparatele automate reusesc sa focalizeze corect subiectul dorit. Din pacate Coolpix L340 nu este unul dintre ele. Asteptati-va sa obtineti o tona de poze nereusite ca cea urmatoare:




Ciocanitoarea este in ceata, pentru ca aparatul considera ca pomul este subiectul principal, desi, am grija ca punctul de focalizare sa tinteasca exact pe pasare.

In acest caz, nici macar focusul manual nu ar ajuta, pentru ca ciocanitoarea este o pasare energica, rapida in miscari si intr-o continua cautare de viermi si insecte. Concluzia? Posesori de L340, ramaneti la fotografia macro, de produs si fotografia generala in care nu tintiti subiecti in miscare.

Pacat de lentilele Nikkor, ca ar face treaba buna pe un aparat mai capabil.

P.S.: acestea nu sunt culorile originale, aparatul reda culorile din nautra mult mai fad cand afara este inorat, seara sau dimineata - adica atunci cand nu este suficienta lumina. In cazul acesta, filmul de celuloid este superior. La acest model de camera, majoritatea pozelor outdoor prezinta o ceata rosiatica, mai mult sau mai putin predominanta. Uneori este de dorit, insa de cele mai multe ori nu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS V

5 seturi de retete pentru Ricoh III/IIIx

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS IV