Dating the Morning Sun

Ma scol brusc in latratul aprig al cainilor de afara si ies buimac pe prispa. Este doar un vecin de la deal... patruleaza in susul si josul ulitei, asteptandu-si colega sa iasa afara. Din cand in cand se uita nerabdator la ceasul de pe ecranul albastru al telefonului. O poarta metalica scartaie mai la vale si o voce feminina da binete vecinului. Se indeparteaza amandoi vorbind pe infundate, cu tonuri ragusite de somn. Strada este inca luminata de lampile electrice. Aerul este racoros si incepe sa se crape de ziua.



Ma intorc dupa aparat si ma afund apoi in gradina. Orizontul incepe sa se inroseasca scotand formele din ghearele beznei. Apoi explozia de lumina este fantastica, inunda rapid gradina toata, transformand totul in aur. Reusesc sa surprind o mica eclipsa de... piersica. Auriul paleste treptat, vegetatia revenind la culorile normale. Razele soarelui prind putere si transforma in aburi calzi transpiratia rece a florilor amortite. Toata padurea vibreaza de cantecul pasarilor. O opera pe care nu o pot cuprinde pe imagine. Satul se trezeste la viata si zgomotele se intetesc.

Este tarziu in zi cand auriul mai inunda o data imprejurimile. Probabil, cantecul de lebada al zilei pentru ca da tot ce poate. Culorile sunt uluitoare, mai frumoase si dureaza mai mult. Palesc apoi treptat, lasand loc nuantelor de gri-cenusiu si bezna acopera din nou satul intr-un ciclu ce dureaza de milenii. O ploaie rece incepe sa cada, stingand luminile gospodariilor una cate una. Nici cainii nu se mai aud. Un ropot de ploaie molcom, ce te poarta in lumi de basm.







P.S. Poze prelucrate cu simularea de film Agfa Vista 200.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS V

5 seturi de retete pentru Ricoh III/IIIx

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS IV