7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS IV

 Pentru ca astfel de camere pot memora 7 simulari de film personalizate, urmatoarele 7 retete sunt favoritele mele. Desigur, nu toate sunt universale, poti obtine un efect maxim doar in anumite momente de iluminare:

In general, prefer pastelul cald al Kodak Portra, combinatie intre Portra 160 si Portra 400. dar si aspectul pamantiu, vechi al culorilor unei ere de mult apuse. Desigur, uneori simt nevoia sa inveselesc atmosfera cu culori vii si pentru asta folosesc Kodak UltraMAX 400 sau Pacific Blues ambele cu seturi aparte de culori.

Dupa cum vei vedea mai jos, in mare parte, selectia mea este potrivita povestitorului nostalgic, al anilor '70 si gandul ma duce in special catre cinematografia romaneasca din acea perioada. 

1. Kodak Portra 400

Revin la prima versiune de Portra 400 pentru portrete mai dragute si imagini fara acea nuanta de vernil. Portra 400 se poate folosi pentru fotografia de portret si cea de strada in zile insorite.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.



2. Indoor Angouleme

Pentru lumina de interior combinata, naturala si artificiala, reteta asta este exact ce va trebuie si la mine este prezenta in toate selectiile pana gasesc inlocuitor.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


3. Timeless Negative

Reteta asta se bazeaza pe setarea Eterna, special conceputa pentru videografi, insa cu ajutarile de rigoare, poate fi o reteta superba pentru fotografia generala, cu un pronuntat aspect nostalgic. Inca o reteta permanenta in selectiile mele (sau cel putin, stilul pe care il prezinta)

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.

4. Pacific Blues  

Reteta asta este creata avand la baza culorie filmului negativ de la Fujifilm, nu incearca sa imite o anumita pelicula, dar reuseste sa ofere o paleta faina de culori, diferite de cele Kodak dar placute in soare, zi cu nri si chiar ploioasa, apus de soare. Pentru cei care s-au saturat de Kodak.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


5. Kodachrome I

Este o reteta veche de Kodachrome (cea mai veche dintre ele) fara sa arate expirat sau crosss-procesat. Si isi pastreaza aspectul nostalgic in ochii celui care are pe perete fotografii inramate, facute cu filmul asta. Arata mai bine decat reteta pe care o inlocuieste si se poate folosi in toate conditiile de iluminare naturala.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.




6. Kodak Vision3 250D

Pelicula asta este special conceputa pentru industria cinematografica si filme celebre, atat vechi cat si moderne au fost realizate cu ea. Autorul incearca sa i redea aspectul si reuseste in mare parte. Un review al peliculei Kodak il gasiti aici. Daca stiti sa-l folositi, puteti crea imagini memorabile cu amprenta perioadei de timp in care lumea era inca normala si atragatoare.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.




7. Kodak UltraMAX 400

Este echivalentul Pacific Blues dar in culori Kodak, excelenta in toate situatiile in care este implicata lumina naturala, de dimineata pana seara si la lumina naturala din interior. Fotografie generala (poate deveni una din favorite pentru versatilitate si aspectul placut al imaginilor).

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


Sursa

Fuji-X-Weekly.

Cum folosesti retetele

Vezi articolul urmator (cel pentru senzorul X-Trans versiunea 5) pentru sugestii (valabil pentru retetele de la 1 la 4, pentru celelalte, un indiciu ar fi balansul de alb).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

5 seturi de retete pentru Ricoh III/IIIx

7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS V