7 simulari de film pentru camerele Fujifilm cu senzor X-TRANS V

 Articolul anterior a fost pentru senzorul X-TRANS versiunea 4, dar ce te faci daca nu-l mai gasesti pe piata la preturi convenabile si singura alternativa este sa-ti iei o camera cu senzoul X-TRANS la versiunea 5? 

Urmatoarele retete constituie selectia finala.

1. Kodak Royal Gold 400

To me, it looks like a Kodak ColorPlus 200 shot in a point and shoot Canon film camera with an expired light sensor, and printed on a Fujicolor Crystal Archive paper...  It uses Classic Negative (a Fujifilm base, to simulate a Kodak emulsion).

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


2. Indoor Angouleme

De data asta Angouleme foloseste ca baza Nostalgic Negative, dezvoltat de inginerii de la Fujifilm pentru a fi baza pentru toate emulsiile ce folosesc tehnologia New American Color. Si pe langa faptul ca arata fantastic, dovedeste versatilitatea presetarii Nostalgic Negative nu numai in recrearea emulsiilor americane, dar si variatii personale pe aceeasi tema folosind aceeasi baza superba de tonuri.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


3. PRO Negative 160C

Bazat pe noua simmulare Reala Ace care va fi adaugata tuturor camerelor cu senzor X-Trans versiuea V. Reteta incearca sa reproduca filmul Fujicolor PRO 160C, fabricat de Fujifilm in perioada 2004 - 2010. 

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.



4. Pacific Blues

Ha ha, nu mai este singura reteta de aici care foloseste baza pentru emulsiile Fujifilm (ca varietate de culoare si stil). Favorita fiicei mele.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


5. 1970's Summer, New American Color look

Foloseste Nostalgic Negative ca baza in incercarea de a reda tonalitatile folosite in acea vreme (descrierea autorului merita citita).

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.




6. Kodak Vericolor Warm

Foloseste Nostalgic Negative ca baza, exceptional pentru landscape, natura si peisaj urban.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


7. Pushed Analog

Foloseste Reala Ace ca baza. Este un film de zi insorita care face fata si la asfintit/apusuri de soare. Nu merge bine la lumina artificiala, dar se incadreaza in felul asta in limitarile anumitor pelicule de film. Aspectul este placut, nostalgic.

Reteta propriuzisa si imagini-exemplu gasiti aici.


Sursa

Fuji X Weekly

De ce este nevoie de retete diferite pentru situatii de iluminare diferite? Un articol clar si complet il ofera chiar autorul simularilor de film aici.

Notes

The last position might change according to my wife's preferences. It might be Fujicolor C200 v2, or Kodak Gold 200...

Now, you might note that there is no Portra of any kind. Well, the main reason is that there are no more than 7 slots available for custom settings and, the second reason is that Timeless Negative can be used also for portraits. The third reason might be that I like Kodak Portra 800 v3, but is a tad too warm for me, and it needs field testing for the required tuning... A tuning that will position it above Portra 400 v2. 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

5 seturi de retete pentru Ricoh III/IIIx

Selectie pentru familia mea - 7 retete pentru versiunea IV a senzorului X-Trans